محصولات

انواع ارده تولیدی در داخل کشور

انواع ارده

آیا می دانستید که ارده نیز همانند خرما، انواع مختلفی دارد؟ آنها از نظر نوع کنجد بکار رفته در تهیه آن، رنگ، مزه و ارزش غذایی ارده و … با هم متفاوت هستند.

کنجد و ارده از محدود مواد غذایی به شما می آیند که در سراسر دنیا کشت و تهیه می شود به همین دلیل انتظار می رود که روش تهیه ارده از کنجد،در کشور های مختلف با هم متفاوت است.

انواع ارده

ارده با توجه به روش تهیه آن می تواند دارای خواص غذایی و درمانی منحصر بفردی باشد ولی بطور کلی ارده دارای مقدار قابل توجه ایی آنتی اکسیدان و فیبر است و همچنین کاهنده کلسترول بد خون می باشد.
در این نوشتار قصد داریم بررسی جامع انواع ارده موجود در بازار ایران بپردازیم و به تمام سوالات شما درباره انواع ارده پاسخ می دهیم؛لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

+ ارده سنتی :

در ایران دو استان بوشهر(شهرستان دشتستان) و یزد، پیشرو در تهیه انواع ارده و فرآورده های کنجدی در کشور هستند؛البته که در دیگر استان های کشور نیز ارده و محصولات کنجدی تهیه و فرآوری می شود اما این دو استان دارای قدمت دیرینه ایی در تهیه انواع محصولات کنجدی هستند و به نوعی قطب محصولات کنجدی در ایران بحساب می آیند. اما با این وجود ارده تولیدی این دو استان تفاوت های اساسی با هم دارد [هر نوع از این ارده طرفداران مختص به خود را دارند] به همین دلیل ارده سنتی ایران به دو دسته تقسیم می شود :

1) ارده سنتی بوشهر(شهرستان دشتستان)

  • ارده سنتی تولیدی در استان بوشهر(شهرستان دشتستان) از نوع ارده کنجد بو داده است. در این نوع ارده کنجد ها را پس از طی کردن فرایند پوست گیری، وارد تنور(کوره) می کنند و تفت می دهند پس از این ارده گیری میکنند.
  • کنجد بکار رفته در این نوع ارده از نوع کنجد ایرانی است.
  • قیمت ارده سنتی استان بوشهر به دلیل استفاده از کنجد ایرانی و تفت دادن آن اندکی بالاتر از نوع سنتی یزد است. (کنجد ایرانی قیمت بالاتر و کیفیت بالاتری نسبت به کنجد های خارجی برای تولید ارده دارد)
  • این نوع ارده داری رنگ طلایی، بو و عطر دلپذیر و ماندگاری بالا این ویژگی ها، سبب محبوبیت بیشتر ارده سنتی بوشهر شده است بطور که سالانه 23درصد ارده تولیدی در استان بوشهر به کشور های دیگر صادر می شود.(کسب اطلاعات بیشتر پیرامون خرید ارده کنجد بو داده)

2) ارده سنتی یزد:

  • استان یزد را میتوان قطب تولیدی ارده سفید در کشور معرفی کرد. برای تهیه ارده سنتی استان یزد، کنجد  ها بعد از طی فرایند سفید شدن،کنجد های سفید را وارد سنگ آسیاب کرده و ارده تولید میشود (در واقع کنجدها را تفت نمی دهند)
  • معمولا کنجدی که برای تهیه ارده سنتی استان یزد استفاده می شود، از کنجد سودانی،پاکستانی و یا افغانستان می باشد.
  • این نوع ارده دارای رنگ سفید تا حدودی کرم رنگ است.

ارده دو آتیشه

  • این نوع ارده در سراسر ایران تولید میشود اما در مناطق جنوبی اغلب از کنجد ایرانی و در سایر نقاط کشور از کنجد های پاکستانی و سودانی در تهیه آن استفاده می شود.
  • دارای رنگ قهوه‌ایی سوخته است.
  • اگر قبلا ارده دو آتیشه را امتحان کرده باشید متوجه می شوید که رگه های تلخی خاصی را دارد که همین رگ های تلخی آن،طرفداران زیادی را به سمت این نوع ارده جذب کرده است.
  • از نظر خواص درمانی و یا ارزش غذایی تفاوت چندانی با سایر انواع ارده های ندارد.
  • کنجدهایی که برای تهیه ارده دو آتیشه بکار می روند دوباره در تنور(کوره) تفت می دهند.(راز طعم ارده دو آتشه همین است)
  • قیمت آن هم مقدار اندکی(حدود 1000 تا 1500) از ارده سنتی گران تر است، اما در اکثر مواقع با ارده سنتی استان بوشهر به یک قیمت است.
سفارش ارده کنجد عمده

✅ همین حالا سفارش خود را ثبت کنید .

سوالی دارید ؟ - روی مشاوره خرید کلیک کنید، شماره خود را ثبت کنید،در اسرع وقت کارشناس ما با شما تماس بگیرند.
ارده کنجد

ارده سبوس دار یا ارده سیاه:

  • استفاده آن بیشتر بخاطر خواص طبی آن است که برای افراد که مشکلات گوارشی دارند و یا تسکین درد های روماتیسمی بسیار مفید است.
  •  دارای قیمت بالاتری نسبت به بقیه سایر انواع ارده است.
  • بخاطر دارای بودن مقدار زیادی سبوس داری رنگ تیره(سیاه) هست.
  • در سرتاسر کشور تولید می شود و بخشی زیادی از آن سالانه صادر می شود.

ارده طعم دار:

ارده های طعم دار با هدیه کردن ارده با طعم های مختلف ولی آشنا به مردم، جدیدا مورد استقبال عموم قرار گرفته است و کم کم دارد جای خود را در سفره صبحانه مان پیدا میکند.

ارده طعم دار در مزه ها و طعم های مختلفی تهیه میشود. مانند:

  1. ارده پرتقالی
  2. ارده شکلاتی (جز محبوب ترین نوع ارده های طعم دار است)
  3. ارده با طعم توت فرنگی
  4. و…

قیمت این نوع ارده از بقیه انواع ارده گران تر است. اگر به طعم ارده کنجد سنتی علاقه ایی ندارید پیشنهاد می کنیم ارده های طعم دار تولیدی ابوشهر را امتحان کنید 🙂 .

این بود خلاصه ایی مختصر از انواع ارده های تولیدی در ایران، البته ناگفته نماند که بعضی ها کرم ارده را هم در دسته بندی انواع ارده قرار می دهند، اما این اشتباه است و کرم ارده جزء فرآورده های ارده است. در پایان اگر سوالی دارید در بخش نظرات یا در قسمت تماس با ما می توانید با ما درمیان بگذارید، در اسرع وقت به شما پاسخ می دهیم.

اطلاعات بیشتر ...

خرید ارده کنجد

خرید ارده کنجد

این محصول به طور کلی در دو استان بوشهر ( شهرستان دشتستان) و یزد تهیه میشود. ارده کنجد را میتوان مهمترین فراورده کنجد معرفی کرد که خود ارده و فرآورده های حاصل از ارده مانند حلوا ارده و یا حلوا شیره طرفداران زیادی دارند. اگر علاقه مند به خرید ارده کنجد هستید و میخواهید کمی بیشتر درباره این محصول اطلاعات کسب کنید …

ادامه مطلب

نظرات

  1. ناشناس گفت:

    سلام توضیحات کامل و مفید بود .ارده سیاه و ارده های طعم دار را تا الان نشنیده بودم. ممنون

  2. محمدی گفت:

    ارده برازجانی بسیار خوشمزه بود
    اگر به دشتستان بوشهر سفر کردید حتما امتحان کنید

  3. ناشناس گفت:

    سلام خدا قوت. ارده شوشتری چیه؟

    1. تیم پشتیبانی گفت:

      سلام وقت بخیر
      ارده شوشتری به ارده تولیدی شهر شوشتر می گویند که در تهیه آن از کنجد ایرانی برشته(بو داده) استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *